'tbrouwershuys Brouwerij De Halve Maan
22 juni 2022

Opening nieuwe evenementenlocatie t'Brouwershuys

Vanaf vandaag heeft Brugge er een nieuwe en unieke verdager- of evenementenlocatie bij. Brouwerij De Halve Maan opent t‘Brouwershuys, een volledig uitgeruste vergaderzaal. Samen met een hapje en een lekker speciaalbier werd deze nieuwe ruimte op het Walplein ingehuldigd.

t ‘Brouwershuys is één van de oudste gebouwen op het Walplein. Het zeventiende-eeuws pand is beschermd als monument omwille van de merkwaardige muurschilderingen op doek getekend die dateren van 1835. Eeuwenlang hebben brouwersfamilies er opeenvolgend gewoond en gewerkt. De oude gevelsteen uit 1850 met een afbeelding van een wolf verwijst naar de oorspronkelijke naam van “Brouwerij De Wulf”, waaronder die vroeger bekend stond. Het is in 1877 dat de familie Vanneste het pand koopt, en de brouwerij omdoopt naar “Brouwerij Brugge-Zeehaven”. Jarenlang waren er dus 2 brouwerijen op het Walplein, die broederlijk naast elkaar gelegen waren: “De Halve Maan” van de familie Maes en “Brugge-Zeehaven” van de familie Vanneste. Er ontstond chemie tussen de beide brouwersfamilies, en in 1885 traden zelfs de brouwerszoon Henri Maes in het huwelijk met brouwersdochter Clémence Vanneste. Het brouwershuwelijk was de voorbode voor de latere fusie van de beide brouwerijen in de jaren ’40. Het historische gebouw werd geïntegreerd door Brouwerij De Halve Maan, en deed vanaf de jaren ’50 onder meer dienst als kantoren en personeelsruimtes.

De brouwersfamilie heeft dit beschermde pand nu gerestaureerd met respect voor zijn geschiedenis. Vandaag is het een unieke vergader- en evenementlocatie die uitnodigt tot mooie ontmoetingen en nieuwe, frisse ideeën. De rijke historie van dit bijzondere gebouw gecombineerd met het eigentijdse design maken dit tot een inspirerende plek voor meetings, vergaderingen of brainstorms.​

Ontdek alle info op de website: tbrouwershuys.com

Om deze zaal te reserveren, gelieve contact op te nemen via: info@halvemaan.be

'tbrouwershuys Brouwerij De Halve Maan inschenk Brugse Zot Sportzot bar
'tbrouwershuys Brouwerij De Halve Maan Straffe Hendrik Brugse Zot
'tbrouwershuys Brouwerij De Halve Maan vergaderen
'tbrouwershuys Brouwerij De Halve Maan