Verantwoord genieten

Het bevorderen van verstandig bierverbruik, dat hebben wij als doel. 

Brouwer Brouwerij De Halve Maan

Bier met liefde gebrouwen,
drink je met verstand

Genieten van onze heerlijke Belgische speciaalbieren? Dat moet kunnen! Echter moet het wel op een bewuste manier. Als familiale brouwerij nemen we onze verantwoordelijkheid en roepen wij onze fans op verantwoord om te gaan met hun alcoholgebruik. Volg daarom telkens de richtlijnen van de overheid om een gebalanceerde levensstijl te behouden. Genieten mag dus, absoluut, maar met mate. 

Om alcoholmisbruik tegen te gaan, volgen wij de Arnoldus Groep en het Convenant voor de publiciteit van bier. Bij al onze communicatie-uitingen zal je de slogan 'Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand' terugvinden. De richtlijnen en het advies van de gezondheidsraad kennen en er verantwoord mee omgaan is een boodschap waar wij met de brouwerij achter staan.

Een bier voor ieder moment

Onze brouwerij heeft een uitgebreid assortiment aan heerlijke speciaalbieren. Bierliefhebbers kunnen genieten van verschillende varianten met en zonder alcohol. Zo lanceerden we als eerste Belgische brouwerij een alcoholvrij speciaalbier. Met Sportzot versterken we zo onze boodschap om verstanding om te gaan met alcohol. Kies bewust en weet dat met Sportzot als alcoholvrij alternatief, er een bier is voor elk moment.

Voor onze alcoholvrije Sportzot gebruiken we onze bekende Brugse Zot Blond als basisbrouwsel. Door een unieke techniek filteren we de alcohol op een volledig natuurlijke wijze uit het bier en dat zonder smaakverlies! Zo is Sportzot het ideale alcoholvrije alternatief tijdens een zot feestje of na een stevige inspanning. 

Brugse Zot Blond Sportzot bar café