De brouwerij

In het hart van Brugge ligt Brouwerij De Halve Maan, thuishaven van biermerken zoals Brugse Zot, Straffe Hendrik en Blanche De Bruges. Dit is het verhaal van een Brugse brouwersfamilie die altijd is blijven geloven in authentiek Brugs bier.

Poort ingang brouwerij De Halve Maan Walplein

Een authentieke
huisbrouwerij

In de loop der jaren passeerden al heel wat bieren de revue. Er was blond, bruin, soms wat hoppiger of wat zoeter, maar de zorg voor een eerlijk kwalitatief product bleef de hoofdzaak.

De ondertussen 6 generaties van de familie moesten zich steeds aanpassen aan de veranderende vraag van de consument. Vanuit die zorg om de familietradities in stand te houden, maar ook de brouwerij te moderniseren, groeide een sterke eigenheid die de sterkte maakt van onze brouwerij. 

Bezoek onze brouwerij

Gevel brouwerij De Halve Maan Walplein

Traditie sinds 1856

Al sinds de 19e eeuw brouwen we unieke bieren in onze brouwerij op het Walplein. Van generatie op generatie werd de kunst van het brouwen doorgegeven en met Xavier Vanneste als zesde generatie aan het roer worden de tradities hoog gehouden.  

Van thuisbedeling met paard en kar, tot een unieke bierpijpleiding om ons bier te vervoeren, de brouwerij bleef zich doorheen de eeuwen innoveren. Nu is De Halve Maan de laatste authentieke familiebrouwerij in het historische centrum van Brugge en kunnen we terugblikken op een rijke geschiedenis.  

Onze geschiedenis

 

Paard en kar Brouwerij De Halve Maan

Bruisende innovatie

Het verhaal van De Halve Maan is er één van tradities maar ook van innovaties. We combineren traditioneel brouwen in het centrum van Brugge met duurzame technieken in onze innovatieve bottelarij net buiten de stad. Hetgeen dat hun verbindt is onze unieke en wereldbefaamde bierpijpleiding waarin het bier ondergronds stroomt. 

De pijpleiding is een voorbeeld van de innovatie die we nastreven, maar daar blijft het niet bij. We blijven investeren in nieuwe technieken en tonen zo aan dat duurzaamheid gecombineerd met economische groei mogelijk is. 

Onze duurzaamheidsinitiatieven

Bierpijpleiding Brouwerij De Halve Maan Brugge

Onze bieren

Onze brouwerij heeft 4 sterke biermerken. Zeer uiteenlopende stijlen maar smaak, traditie en karakter hebben ze allen gemeen. Gebrouwen met liefde, gesmaakt over de hele wereld. 

Van onze populaire Brugse Zot tot de limited edition Straffe Hendrik Heritage, één voor één zijn het bieren met een straf karakter en een zot lekkere smaak. Allemaal gebrouwen in het historische centrum van Brugge met een selectie van alleen de beste ingrediënten.

Ons aanbod

Zot groeiverhaal

Onze bieren zijn geliefd tot ver buiten de Brugse stadsgrenzen. We exporteren onze bieren naar een 40-tal landen en zijn zo op bijna elk continent vertegenwoordigd, zelfs met eigen vestigingen in Mexico, China en Brazilië. 

Groeien betekent ook uitbreiden. Dat deden we in 2022 met onze gloednieuwe bottelarij. Maar ook ons team is ondertussen sterk gegroeid. Zin om deel uit te maken van ons groeiverhaal? Bekijk dan zeker onze openstaande vacatures.

Onze vacatures

Export kaart bieren brouwerij De Halve Maan

Bekijk ons verhaal

Klik hier