Brouwerijbezoek

Onze authentieke huisbrouwerij in het centrum van Brugge, is één van de meest bezochte brouwerijen van het land. Ontdek er de rijke geschiedenis van zes generaties brouwers.

Brouwtank museum Brouwerij De halve Maan

Ontdek de rijke geschiedenis van onze familiale brouwerij

Onze brouwerij is intussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste trekpleisters van Brugge, met jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers. Tijdens een rondleiding in de brouwerij werp je een blik achter de schermen van onze familiale brouwerij. Onze gidsen dompelen je graag onder in de rijke geschiedenis van De Halve Maan. Tegelijkertijd word je getrakteerd op betoverende uitzichten over het pittoreske Brugge. 

Zo’n bezoek kan weleens dorst opwekken! Geen betere oplossing dan af te sluiten met een welverdiend glas bier. In onze brouwerij kan je trouwens, als de enige plek ter wereld, genieten van een ongefilterde Brugse Zot of Straffe Hendrik. 

Reserveer jouw bezoek

Gevel brouwerij De Halve Maan Walplein Paard
Brouwzaal brouwerijbezoek Brouwerij De Halve Maan

Klassieke Rondleiding

De reis begint in de brouwzaal waar 'het edele nat' gebrouwen wordt. De tocht gaat verder langs de vele brouwinstallaties die de laatste eeuwen werden gebruikt. Boven heb je een uniek 360° zicht over het schone Brugge. Op het einde van je reis word je verwend met een ongefilterde Brugse Zot Blond, Brugse Zot Dubbel of Straffe Hendrik Tripel.

Praktisch

 • Rondleiding met gids 

 • ± 45 minuten 
 • Maximaal 25 personen 

 • Inclusief 1 degustatie 

 • € 16,00 p.p.* 

 • Beschikbaar in NL, FR & ENG 

* Kinderen < 6 jaar: gratis / Kinderen 7 – 15 jaar: €8,50 

Opgelet: Er zijn in totaal 220 treden op het parcours doorheen de brouwerij, deze trappen zijn soms steil dus gelieve aangepaste schoenen te voorzien.  

Reserveer jouw bezoek

Bier proeven rondleiding Brouwerij De Halve Maan

XL tour

Voor de bierfanaten is de XL Tour een aanrader! Je krijgt een uitgebreid brouwerijbezoek gevolgd door een degustatie met gids. De gids verzorgt een gezellige proefsessie na het bezoek en geeft je alle tips en tricks over bier. Het schenken en drinken van de bieren gebeurt in de authentieke kelders van de brouwerij. Je proeft er drie verschillende bieren en ontdekt er de rijke smaken van onze speciaalbieren.

Praktisch

 • Rondleiding met gids
 • ± 90 minuten
 • Maximaal 25 personen
 • Inclusief 3 degustaties
 • € 26,00 p.p.
 • Enkel tijdens het weekend
 • Beschikbaar in NL & ENG

Opgelet: Er zijn in totaal 220 treden op het parcours doorheen de brouwerij, deze trappen zijn soms steil dus gelieve aangepaste schoenen te voorzien.  

Reserveer jouw bezoek

Groepen en privérondleidingen

Rondleidingen voor groepen en privérondleidingen zijn mogelijk op aanvraag. Ook hier heb je de keuze tussen een klassieke rondleiding of de uitgebreide XL tour met proefsessie. Jullie persoonlijke gids neemt je graag mee door de rijke geschiedenis van De Halve Maan en geeft je een blik achter de schermen van ons brouwproces.

Een privé XL tour is enkel mogelijk vanaf 10 bezoekers.

Vraag een groep- of privérondleiding aan via de reservatietool of via mail naar info@halvemaan.be

Bierbeleving 2.0

Beleef ons unieke en generatielange brouwerijverhaal nu nog intenser. De rondleiding werd in april 2024 vernieuwd en kreeg er enkele ultramoderne audiovisuele updates bij. Zoals een virtuele ervaring rond de bekende ondergrondse bierpijplijn en bottelarij. Samen met onze gepassioneerde gidsen maken we er telkens een persoonlijk avontuur van, waar de authenticiteit van onze bieren centraal staat.

Brouwzaal Brouwerij De Halve Maan

Reservatie bezoek

Tickets kunnen online geboekt worden tot 24u voorgaand de rondleiding. Ben je te laat om te boeken, kom dan gewoon even langs in onze shop, we hebben vaak nog tickets te koop ter plaatse op de dag zelf!

Wist je dat je als Bruggeling bij ons gratis mee kan op een standaardrondleiding door onze brouwerij? Je bent als Bruggeling een ambassadeur van ons bier. Contacteer onze kantoren om hiervoor te reserveren.
Neem zeker ook je identiteitskaart mee om je gratis ticket te bekomen (let wel op, het drankje na de rondleiding moet je wel nog zelf betalen).

Bereikbaarheid 

Onze gift shop ligt op het Walplein, op een boogscheut van het station van Brugge (NMBS) en is vlot bereikbaar met de fiets of te voet.

Kom je met de wagen? Wij hebben geen eigen parking, maar er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt. Hou rekening met het mobiliteitsplan en het parkeertarief.  

Alle informatie omtrent mobiliteit en verkeer vind je op de website van Brugge.be.  

Parking omgeving Brouwerij De Halve Maan