Huisbrouwerij De Halve Maan biedt groepen ruime mogelijkheden met koude en warme buffetten.

Zeker voor een snelle lunch of als afsluiter van een dagje Brugge is dit een perfecte formule voor groepen vanaf 25 personen.
Bourgondisch Buffet

Bourgondisch buffet warm en koud - € 44
(Min. 30 personen)

 


Gastronomisch buffet bestaande uit
 

Koude gerechten:
 

• Tomaatje met grijze Zeebrugse  garnalen
• Ambachtelijk gerookte forelfilet – garnituur
• Zalmfilet “Belle Vue”
• Zalmrolletjes – fijne kruidenkaas – zalmeitjes
• Gerookte “Emiliano” ham – gemarineerde olijven – “Buffalo” mozzarella
• Mousse van Breydel ham – salsa van tomaat en uitjes
• Brugse Zot bierpaté – augurken – pickles – Ardeense uien konfijt
• Carpaccio van Belgisch Wit – Blauw – limoen – Parmezaan     
 

Warme gerechten:
 

• Vlaamse stoofkarbonaden
• Gegratineerde tongscharfilet met blanke botersaus
• Langzaam gegaarde varkensrugstuk ( - 50p.)
• Gegrilde beenham (+ 50p.)
• Gebakken krielaardappeltjes   
 

Samengestelde salades: 
 

• Couscoussalade / couscous – kerstomaat – lente-uitjes – koriander – zwarte olijven
• Pastasalade / penne – rode pesto – bladpeterselie – pijnboompitten –   Parmezaan
• Koude groenteschotel / bloemkool – jonge wortel – tomaat – radijs –avocado – krieltjes
• Griekse fetasalade / feta – paprika – ijsbergsla – paprika – rode ajuin – Griekse olijven
• Thaise rijstsalade / basmatic rijst – koriander – limoendressing – maïs
• Eiermousse / eitjes – bieslook – mayonaise – radijs


Sausjes:
 

• Mosterd – honing – vinaigrette / Franse sjalot – peterselie – citroensap
• Bieslook – dipsaus / mayo – citroen – melk – bieslook
• Yoghurtdressing / Griekse yoghurt – munt – look – limoen
 

Geserveerd met:
 

• Ambachtelijk gebakken stokbroden met zuurdesem
• Verse hoeveboter
 

 Als afsluiter, enkele nagerechtjes naar keuze van de chef:
 

• Assortiment mini-gebakjes (mignardises)
• Bavarois van mango-passievrucht
• Chocolademousse
• Mini-eclairs                            

 

Dit buffet kan verder aangevuld worden met
 

Frietjes: € 2.5/pp
Vitello tonato: € 5/pers
Wok ( in de zaal bereid) met zeevruchten en fijne groentjes: € 6/pp

Assortiment ambachtelijke kazen van de Beauvoordse Walhoeve, druiven, noten: € 6/pp

 

Halve Maan Buffet
Halve Maan buffet warm en koud - € 29,00

(Min. 25 personen)

We starten met enkele koude voorgerechten:
 

• Tomaatje met grijze Zeebrugse  garnalen
• Ambachtelijk gerookte zalmfilet – garnituur
• Zalmrolletjes – fijne kruidenkaas – zalmeitjes
• Gerookte “Emiliano” ham – gemarineerde olijven – “Buffalo” mozzarella
• Mousse van Breydelham – salsa van tomaat en uitjes
• Brugse Zot bierpaté – augurken – pickles – Ardeens uien konfijt
 

Samengestelde salades:
            
• Couscoussalade / couscous – kerstomaat – lente-uitjes – koriander – zwarte olijven
• Pastasalade / penne – rode pesto – bladpeterselie – pijnboompitten – Parmezaan
• Koude groenteschotels / bloemkool – jonge wortel – tomaat – radijs –avocado – krieltjes
• Eiermousse /gekookte eitjes – bieslook – mayonaise – radijs         
 

Sausjes:
 

• Mosterd – honing – vinaigrette / Franse sjalot – peterselie – citroensap
• Bieslook – dipsaus / mayo – citroen – melk – bieslook
• Yoghurtdressing / Griekse yoghurt – munt – look – limoen

Geserveerd met:
 

• Ambachtelijk gebakken stokbroden met zuurdesem
• Verse hoeveboter
 

Aansluitend volgen de warme hoofdgerechten:
→ Twee gerechten te kiezen uit de lijst
 

• Vol-au-vent  (dit is een typisch Vlaams gerecht met kip, gehaktballetjes, champignons in een romig sausje)
• Vlaamse stoofkarbonaden bereid met Brugse Zot dubbel
• Visstoofpotje (met verschillende vissoorten en schaaldieren volgens marktaanbod en seizoen)
• Vegetarische huisbereide quiche
• Vegetarische pastaschotel

Geserveerd met gebakken aardappelen

 

Dit buffet kan verder aangevuld worden met:
 

Frietjes: € 2.5/pp
Gebakken beenham: € 4.5/pp vanaf 50 personen
Wok ( in de zaal bereid) met zeevruchten en fijne groentjes: € 6/pp

Assortiment ambachtelijke kazen van de Beauvoordse Walhoeve, druiven, noten: € 6/pp

Mini dessertbuffet: enkele huisbereide nagerechtjes naar keuze van de chef; chocolademousse, crème brûlée, flan caramel enz.. : € 6/pp

 

   

 

Bezoek ook